Het Buurtnetwerk, opzet en functie

**  Het Buurtnetwerk, bestaande uit vrijwilligers, zet zich in voor een sociaal en leefbaar Geulle, een mooi dorp waar het fijn (samen)wonen is en waar iedereen zich thuis kan voelen, jong en oud.

** Door eigen initiatieven en initiatieven van bewoners te ondersteunen, zet het Buurtnetwerk zich in voor een constant veiligheidsgevoel van bewoners binnen hun eigen woonomgeving.

 **Het Buurtnetwerk zet zich in tegen of het voorkomen van eenzaamheid en armoede. Waar nodig wordt hulp en nazorg geboden om zo gezamenlijk aan een verzorgende leefomgeving gestalte te geven.

** Het Buurtnetwerk zet zich in voor een uitgebreide en goed uitgekiende openbare ruimte met voldoende goed onderhouden groenvoorzieningen. Daarbij horen ook veilige en voldoende ruime wandel- en fietspaden die   bewegingsmogelijkheden verschaffen aan iedereen.

** Het Buurtnetwerk zet zich in voor een voldoende en makkelijke bereikbaarheid van noodzakelijke levensbehoeften en diensten.  De omliggende dorpen en steden moeten via goed op elkaar afgestemd openbaar vervoer  makkelijk te bereiken zijn.

** Het Buurtnetwerk zorgt voor de juiste, tijdige en gepaste contacten met de gemeentelijke overheid en haar diensten. Waar nodig ook met  de belangrijke organisaties en verenigingen die ons omringen of waar we zelf deel van uitmaken.

** Het buurtnetwerk wil ons dorp of de buurt een gezellig karakter geven, de samenhorigheid bevorderen en versterken, en ook een aantrekkingskracht zijn voor nieuwe bewoners.

** Het Buurtnetwerk fungeert als netwerker, praatpaal, uitdager en  aanjager om nieuwe of reeds bestaande initiatieven te ontwikkelen of uit te breiden. Het accent ligt op datgene wat de inwoners met elkaar willen bereiken.

De vrijwilligers van het Buurtnetwerk treden daarom op als coaches of begeleiders, als verbinder tussen mensen en projecten, maar indien nodig ook als actieve meewerkers die zelf de handen uit de mouwen steken. Het buurtnetwerk neemt geen projecten of initiatieven van de inwoners over maar geeft hulp en ondersteuning en eventueel coördinatie indien gewenst.

** Om dit allemaal te kunnen realiseren en te zorgen voor de continuïteit op langere termijn heeft het Buurtnetwerk vrijwilligers nodig uit alle lagen leeftijden van de bevolking van Geulle. Aarzel dus niet om met sociale geestdrift deel te komen uitmaken van één van onze werkgroepen.

Alleen samen kunnen we het geheel versterken om te komen tot de ontwikkeling van ” een attractief, sociaal en groen Geulle “.